(06) 513 554 42 info@voorspanstaal.nl

Over ons

Carin de Vries is agent voor de Benelux van voorspan materialen vervaardigd door D&D Miskolc in Hongarije.

Alle producten worden geleverd onder Komo-certificaat. Bovendien produceert de fabrikant onder ISO-9002.

“D&D Miskolc is een eigentijdse staalfabrikant die hooggekwalificeerde producten op de markt brengt. De onderneming is groot in voorspanstaal. Dit wordt wereldwijd afgezet. Vandaar dat D&D Miskolc produceert volgens nationale en internationale voorschriften en keurmerken KOMO-KIWA, BeNOR, DIN, BS, ASTM en niet te vergeten ISO 9001 en ISO 14001. Met dat laatste wordt de hoogste technologische discipline gewaarborgd tegen een achtergrond van milieubewust ondernemen.

D&D is sinds 1912 gevestigd in Miskolc in het noordoosten van Hongarije. Het familiebedrijf had een uitmuntende reputatie als producent van kabels ten behoeve van de mijnbouw. In de loop der tijd werden steeds meer kabel- en staalkabel gerelateerde producten ontwikkeld en op de markt gebracht.

In de 2e wereldoorlog werd 80% van de bedrijfsgebouwen en machines verwoest. Dankzij de inzet van een groepje arbeiders kon een klein deel van het bedrijf blijven produceren. Na de oorlog kwam de fabriek in handen van de staat Hongarije en werden gebouwen hersteld en de productie opgevoerd.

In de jaren ’60 van de vorige eeuw werd een aanvang gemaakt met de productie van voorspanstaal. Een belangrijke mijlpaal werd bereikt met de productie van voorspandraad voor de betonindustrie. En sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw de voorspanstrengen.

Na een gedeeltelijke privatisering in 1990 werd het bedrijf in 1998 geheel geprivatiseerd. Dankzij het tijdig onderkennen van de noodzaak van research, innovatie en investeren kon aan de wereldwijd steeds strenger wordende eisen worden voldaan. Er werd en wordt alles aan gedaan om aan de verwachtingen van internationale klanten te kunnen voldoen. Moderne productielijnen en efficiency in combinatie met nieuwe marketingkanalen vormen de basis voor een eigentijdse onderneming die anticipeert op de markt en een hoge standaard zet op het gebied van voorspandraad en voorspanstrengen voor zowel de voor als naspanning.

Certificeringen op het gebied van kwaliteitsgaranties en aandacht voor milieuaspecten tegen een achtergrond van een eeuw specifieke ervaring in het vakgebied maakt, dat D&D zich heeft ontwikkeld tot een betrouwbare leverancier van hoogwaardige producten.”